Sazan Balığı Nasıl Avlanır

Tarih 21 Mayıs 2014 Çarşamba 0 yorum
Sazan Balığı genelde göllerde ve yavaş akan derelerde bulunur,sazan balığının bir çok çeşidi bulunur bunların en çok tercih edilen türleri kara sazan ve aynalı sazan olarak bilinen türleridir.İsrail sazanıda dediğimiz ama pek kabul görülmeyen bu balık türü tam bir istilacı balık olarak bilinir,bu balık yaşadığı bölgedeki kendi cinslerinde diğer cinslerinde üremesine zarar veren bir istilacı türüdür.Sazan balığı isminin aksine yakalanması çok zor ve sabır isteyen bir av türüdür,ve sessizliği seven bir türdür eğer'ki görmüş olduğu yemden biraz olsun endişe duysun o yemin yanında gerekirse günlerce durur ve o yeme saldırmaz onun için sessizlik sazan avında çok önemlidir.
                                           En Çok Tercih Edilen Yem Çeşitleri
1:Mısır Ve Tahıllar:Mısır ve çeşitleri,buğday,darı,keten tohumu,ve makarna sazan balığının menüsünde görmek istediği önemli yem çeşitleridir.Fakat bu yemleri derin bir kap içerisinde nemlendirecek şekilde 2-3 gün bekletilmeli ve yemin yumuşaması ve şişmesi gerekmektedir.
2:Aromalandırılmış Hamur:Mısır unu,beyaz un,soya unu,vanilya,yumurta,ve meyve esansları ile elde edilen bir yem çeşididir.Bu yemde çok tercih edilir ve vermiş olduğu aroma kokusu sazan balığını cezve'der.Bunu yemleme olarak ta kullanabilirsiniz,kancaya takıp'da avlanabilirsiniz,
 Avlanacağınız her bölgenin yem çeşidi farklıdır.Bu o bölgede daha önce avlanmış balıkçılara yada bölgenin civarındaki durumun yani balığın beslenmesi neyin müsait durumda olduğu'da önemlidir.Mesela bölgenin etrafı doğal yoldan tahıl ile beslenmiş ise o bölgedeki balığı solucan gibi canlı yemlerle avlamak biraz zor olacaktır.Onun için bölgenin beslenme şeklinden bilgi sahibi olmalısınız. Yada hiç bir bilginiz yok o zaman modern sazan avcılığında kullanılan ve şimdilerde ülkemizde'de kullanılmaya başlanan Boili yemi sazan avcılığının en popüler yem çeşididir.

                                           Yer Seçiminde Tercih Edilen Bölgeler
Sazan avlarken göllerde ve barajlarda fazla derin olmayan,koyları ve burunlarda avlanılması tercih edilir.Derelerde ise akar suyun daha sakin olduğu yerler tercih edilmelidir. Eğer'ki bölgenin hakimi iseniz yani en çok yemlenen bölgeyi biliyor iseniz tekrar orada avlanmaya devam edebilirsiniz.Şayet bölge ile ilgili hiç bir  bilginiz yoksa o zaman ağaç köklerini ve sazlıkların yanlarını yada sazlıkların ortalarını tercih etmek sazan avcılığında önemlidir.
NOT:Bulunduğunuz bölgenin sessizliğine dikkat edin ve ateş yakmayın,oltanızı attıktan sonra makaranıza biraz boşluk bırakın ki balık yemi aldığında 1 kaç metre şüphelenmeden gidebilsin aksi takdire şüphelenirse yemi anında kusacaktır ve yakalanmayacaktır.
Kullanacağınız misinanın 0,30mm geçmemesine dikkat edin,birde bölge ile ilgili gitmeden önce internet yada bilir kişi aracılığı ile bilgi sahibi olmanızda çok büyük yarar olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder