Sultan Reşat Pilavı Nasıl Yapılır

Tarih 29 Mayıs 2014 Perşembe 0 yorum
Eskiye dayanan ve bir hikayesi olan Sultan Reşat pilavının hikayesi şöyle;Osmanlı döneminden bir İngiliz Elçisi çok samimi olduğu paşanın yanına gider,ve orada bir pilav yer yediği pilavdan çok etkilenen elçi ahçıdan pilavın tarifini kendi ahçısına vermesine rica eder.Elçinin ahçısı tarifi alır fakat bir türlü o kıvamı ve tadı yakalayamaz.Bunun üzerine Elçi çok sinirlenir ve ahçısına sorar neden yapamıyorsun ahçının cevabı ise Paşa'nın ahçısı bana tarifini vermek istemez der.Bu duruma'da sinirlenen elçi hemen paşanın yanına gider ve ahçısının neden tarifi vermediğini sorar.Paşa duruma kızar ahçısını çağırır ve sorar pilavın tarifi nedir der,ahçı'da tekrar tarifi verir.Pirin der el kararı,su göz kararı,yağ el kararı,tuz göz kararı der;ve ekler işte benim pilavımın sihirli tarifi budur.
Sultan Reşat pilavı nasıl yapılır:İlk olarak patlıcanları alaca'lı bir şekilde soyun,sıvı yağ kullanarak tavada kızartın,ve yağını süzdürün,daha sonra 2 adet domatesin kabuklarını soyun ve kuşbaşı biçiminde doğrayın,bir kaşık tereyağı ile domatesleri 2,3 dakika pişirin, sonrasında bir bayat ekmek,yumurta,250 gr kıyma,tuz ve karabiberi'de ilave edin ve yoğurun ufak yuvarlak köfteler haline getirip una bulayın ve kızartın daha sonra tekrar yağını süzün,domateslerin içine köfteyi ve patlıcanları atın 1 yada 2 dakika kızartın ve pilavın içine katın,ayıklanmış ve yıkanmış pirinci 10 dakika tuzlu suda bekletin sonra yıkayın ve süzgeçten geçirin sonra iki kaşık tereyağı eritin ve pirinçleri'de içine katarak 10,15 dakika kadar kısık bir ateşte kavururken'de kaynar et suyunu'da ekleyip ilk 20 dakika pilav suyunu çekene kadar yani ortalama 8 dakika kaynatın ve sonrasında ise kısık ateşte pişirin ve daha sonra pilavı demlendirmeye bırakın.
Sultan Reşat Pilavı için gerekli malzemeler.
1:2 adet patlıcan                                           2:1 adet yumurta
3:1.5 su bardağı galete unu( bayat ekmek)     4:3 çorba kaşığı tereyağ
5:2 bardak pirinç                                          6:2 adet domates
7:Sıvı yağı                                                     8:3 bardak et suyu          
Doğru malzemeler alınıp tarifi'de başarılı bir şekilde uygulanırsa ahçının yapmış olduğu Pilavın tadını ve kıvamını yakalamış olursunuz.

0 yorum:

Yorum Gönder